Добре дошли в Northford Next Generation, обновена версия на старият форум. Завръщаме се с нова история и събития развиващи се 30 години след последната ни среща. На трона седи нова династия, а старата е позорно изпратена на заточение... и нещата, както винаги, изобщо не са розови.


Логото, графиките и скинът са дело на MR.COFFEE Всички опити за кражби ще свършат наистина кърваво, защото ще ви изколя.
Страницата на Нортфорд
Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» Вашите банери
Пет Ное 08, 2013 5:09 pm by Oliviyah Rayne Norrington

» Photoshop paintings
Сря Апр 17, 2013 9:43 pm by Blindshade

»  .let the only sound be the overflow;
Нед Мар 31, 2013 1:07 pm by virginia.

» Старият мост
Нед Мар 31, 2013 10:00 am by virginia.

» Спалнята на краля.
Нед Мар 31, 2013 6:29 am by Kyle Barkley.

» Старият кралски дворец
Нед Мар 31, 2013 4:47 am by Hayden Dallas

» Някъде из горите на Трансилвания
Съб Мар 30, 2013 5:23 pm by Blindshade

» just tell me i'm beautiful.
Пет Мар 29, 2013 5:45 pm by .veronique

» Blindshade
Пон Мар 25, 2013 2:59 pm by .romanoff

Кой е онлайн?
Онлайн е 1 потребител: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 1 Гост

Нула

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 29, на Пон Мар 18, 2013 6:58 pm
Статистика
Имаме 210 регистрирани потребители
Най-новият потребител е s07

Нашите потребители са написали 9182 мнения in 712 subjects

Сам Озуалд

Go down

Сам Озуалд

Писане by Sam Oswald. on Пет Фев 03, 2012 6:21 pm

Име: Самюъл Дерек Озуалд, но се представя само като Сам.
Псевдоним: Когато не крещи по него "Сами", Дем го оприличава на едно от джуджетата в анимационната версия на Снежанка на Дисни – Мърморко. Твърди, че вадят една и съща физиономия, макар и въпросното магическо същество да е малко по-разговорливо от русата персона. Сам винаги се прави, че не му харесва да го наричат така, но тайно е доволен и се радва на специалното внимание, което получава. Не че всяко едно внимание на Дамиен към него не е специално де, но под русата главица няма скала, измерваща пренасищане.
Възраст: Двадесет и седем, по-голям е от Дем с цели две години... макар и да изглежда много, много по-млад и неузрял.

Националност: Европеец, но Нортфорд толкова сериозно му е влязъл под кожата, че сам се смята за кореняга. Подобен факт трудно би се оспорил, след като Сам разчита на вродената си липса на желание да е бърбори и следователно рядко се стига до обширни разговори по темата. Много по-просто е да се присламчи към списъка на местните жители и строго да държи на него, сякаш никога не е виждал нещо друго.
Родно място: Лисабон. Има португалско гражданство и дори е живял там през голяма част от живота си. Говори езика свободно, стига да реши, че трябва въобще да говори, но не страда от особен национализъм. От както е жител на Нортфорд за него няма друга обител и е малко вероятно отново да стъпи на родна земя. Поне не и в близките десетилетия.

Изкарва си прехраната като: Вестникарско момче. Да, на неговите години. Може и да звучи малко нелепо, но за Сам това е нещо леко и неангажиращо, което едновременно да му носи бледа парична сума и в същото време го развлича. Очарова го факта, че трябва да става рано и да се радва на все още спящият град докато кара скърцащото си колело и обикаля няколкото района, които са негова отговорност. В момента желае единствено да се радва на живота и дори не смята да продължава висшето образование, което е захвърлил малко след запознанството си с Дем. Не смята, че има бъдеще като архитект въпреки постоянното окуражаване на личният му ментор и от части учител, Алтаир. Сам не смята всъщност да завършва каквото и да е друго образование – с основното, което има, може да работи на значително доста места, макар и извършваният труд често да е малко тежък. От време на време се хваща на работа като общ работник на строеж, което също му допада по един особен начин. Носи му се името на трудолюбив младеж, макар и малко мълчалив, и има немалко приятели из тези среди.
От няколко години Сам си има малка страст и я пази в тайна от абсолютно всички, включително и Дамиен. Заедно с демонка, която познава благодарение на неприятен спомен в гето районите на Нортфорд, разпръсват из града мистериозна пропаганда. Дали ще са плакати с предизвикателни лозунги, които да подтикват обществото да осъзнае, че съвсем близо до него има цяло свръхестествено такова, или пък просто оплаквания от начина, по който се води сегашното управление... разнообразието е голямо, а вдъхновението извиращо редовно и често без да се спира. Реалната цел на него и Йоми е просто да отворят очите на всички, да обединят изцяло обществата и да създадат едно ново, по-добро, в което не е нужно да се крият и пазят тайни. Но и те двамата, и останалите в малкият им приятелски кръг, са наясно, че това е просто бохемска мечта и колкото и да се опитват, не биха постигнали реален резултат. Самото начинание кара Сам да се чувства жив и от повече не се нуждае. Интернет пространството е обичайният дом и база на малката групичка идеалисти-бунтовници и също като много други организации. подобни на тяхната, те пазят пълна анонимност и се развиват до едно отделно общество. Прякорът на Сам в блога е "Che*Incognito", вдъхновен от знаменитият революционер.

Вид: За това е малко сложно да се говори, но ако търсим начало, то тогава е редно да споменем, че някога русокоското е бил от-до човешко същество и само чистата случайност и лошата карма са го превърнали в нещо друго, нещо повече. Нещата се объркват за него по време на първата му среща с Дем, който трябва да е благодарен, че не помни абсолютно нищо. Насред нищото, насред дъжда, насред мрачнотията двамата стават жертва на създание доста древно и насъбрало много бяс в себе си. Дем се отървава много леко със своите нелогични белези, но Сам няма това щастие и се оказва инфектиран заради начално-човешкият си статус. Побеснялото същество, което ги напада всъщност е представител на японската митология и се нарича nekomata – котка надарена с безсмъртие, куп чудовищни умения и най-вече, двойна опашка. Под нейно влияние и токсините попаднали в кръвта му, Сам в момента е bakeneko, което е по-ранна и непълна версия на този демон, при това с малката подробност, че е в изцяло човешки образ през почти цялото време. Посещавал е много лечители и магове, за да намери лечение, но такова или не може да съществува, или е невъзможно да бъде поставено в ръцете му, заради това, че не е изобретено все още. Доколкото знае случаят му е уникат и никъде в древните японски ръкописи не е срещал документи, доказващи съществуването на други като него.

Способности: Основното идващо с проклятието(не смята, че е нещо друго) на некоматата, е безсмъртието, включващо липса на всякакво стареене и регенерация, която работи най-силно по време на пълнолуние. За некоматите и демоничните котки като цяло е характерна дарбата, ако пожелаят да се превръщат в човешки същества, но при Сам е обърнато и от дъжд на вятър може да се превърне в една крайно руса котка. Все още не го е овладял и смята, че има някакви специфични условия, които да трябва да спази, защото до сега винаги когато се е превръщал, е ставало не по негово желание и в картинката е участвало пълнолунието, малко количество кръв и ... подправки. Преди някой да си помисли каквото и да е, ще е добре да се даде обяснение – блондинът е малко калпав в използването на ножове за рязане на разни работи и редовно се порязва докато готви. Сам е на мнението, че превръщането е част от някакъв ритуал, но някак си не му се иска да прави проверки, защото да се разхожда на котешки лапи не е занимание, доставящо му удоволствие. Друга дарба, която е наследил от нападателя си, е умението да се вселява в друга персона напускайки за кратък период от време собственото си тяло. Отново, вестникарчето не го използва, защото му се струва нагло и невъзпитано.
Некоматата му е оставила и особени вкусови рецептори и апетит за неща, които принципно не би трябвало да докосва. Най-голям деликатес за Сам в момента са отровите и всичко крайно токсично, което само по себе си го отвращава. Дем не знае нищо за това какво представлява Голямата му Любов всъщност и блонди не смее да му каже, защото все още не е възприел изцяло себе си в този образ. Събира смелост, но засега е само на краткото споменаване, че е безсмъртен.
Умения: Има още една "дарба", която е получил от двуопашатият си благодетел и тя дори не се води някакво страховито умение. Става въпрос за умението да... тормози. Страда често от ходене насън и се е будел сам-самичък пред чужда врата и чужд дом, където всички вече са на крака и си умират от ужас, заради странните шумове и образи, които подсъзнателно е възпроизвел. Не знае как го прави, но се проявява само нощем и само, за да причинява неудобство и страх на персони полегнали за дозата си покой в денонощието. Много го е срам, но не смее да каже на Дем да го пази нощем, а и вероятно би било доста безсмислено, след като жар-птицата е от съществата, които спят толкова дълбоко, че и със слонове да ги газиш – няма да се разбудят.
Като изключим тези досадни неща, Сам владее малко от изкуството, наречено кулинария и се старае по този начин да се грижи за домакинството, след като партньорът му е наистина некадърен в тази област. Сладкишите не му се отдават, но може да прави наистина вкусни ястия с месо и повечето от тях са по португалски рецепти. В момента разучава по-класически блюда и искрено се изнервя от факта, че правейки яйца с бекон... никога не може да нацели парченцата свинско да са перфектно приготвени. Тайното му, пропагандиращо идеи, занимание е развило в него добра мускулатура и паркур умения, които редовно се оказват подложени на случайни тренировки.

Външен вид: Висок колкото Дем, тоест някъде между метър и седемдесет и седем и метър и осемдесет, Сам се набива на очи лесно със своята млечнобяла кожа и светлоруса коса. Очите му са в малко по-светло синьо от тези на жар-птицата и нямат навика да си сменят цвета – винаги едни и същи като цвят, те са доказателство как само един тон може да изразява куп неща. След като е казано, че очите са огледало на душата, тези на блондина разкриват много и впечатлението, което оставят е наистина силно, след като липсата на разговорливост се набие първоначално на очи. В избора си на тоалети Сам е много скромен – пада си по обикновеното и рядко може да го видиш извън бялата му тениска(има цял гардероб с такива, малко от тях имат щампа) и тъмните джинси. Редовен асортимент към тоалета е суичър с двойна подплата – подарък е от Майра и често се ползва като зимно яке или лятна наметка. Дамиен постоянно се опитва да му купува дрехи в различни от тези цветове (суичърът е мастилено син) но освен да трупа нови и нови купове, които се радват на пълна липса на внимание, друго постижение не е правил. Жар-птицата обаче дебне и очаква някой ден всички бели тениски мистериозно да изчезнат и партньорът му да няма какво друго да облече, за да се види принуден да нахлузи някой подарък. Дем обаче не забелязва, че понякога дрехите, които купува свършват в пералнята или се оказват на съвсем различно място, а някой липсват изцяло. Поредната добре пазена тайна на bakeneko-то е, че ако отива навън по задължения включващи пропагандата и "тайната му самоличност на бунтар" винаги избира от огромната си колекция. Така се самонаказва за пазената тайна, постоянно припомняйки си на кого дължи факта, че не търчи гол, гонен от полиция и кой знае какво още.
В редките случаи, в които се е оказвал котка, Сам си остава все така рус и синеок, което изключително много го дразни, защото смята, че е прекалено очевидно, че е той под всичката тази козина. Има ги и редките случаи, в които по време на пълнолуние, ако прекали със силните емоции очите му ще станат с жълтеникав отенък и котешка зеница. Тогава той не ги смята за свои и се ненавижда допълнително за чудовището, в което по неволя са го превърнали.

Характер: Както може би вече е било споменавано, Сам е последната персона, която можеш да очакваш да се разбърбори и да ти надуе главата от думи, изтреляни една след друга. От него е наистина рядко срещано явление да чуеш няколко изречения едно след друго, освен ако не е наистина важно. Всичко останало за него са все неща, които не са достатъчно важни и необходими за казване с думи. Тук идва и истинското му майсторство да води разговор само с помоща на някой поглед, кимване или друга мимика. Хората лесно се нагаждат към това и подобно общуване в последствие не се оказва сложно и изискващо извънредно натоварване, особено когато го опознаеш по-добре и разбереш, че това е част от неговият начин да прави нещата. Разбира се, неразговорливостта му носи малко мрачна аура, която допълнително се изпълва от наличието на малко кисел поглед, но не е истинска болка за умиране. Под тази обвивка се крие добра душа, на която можеш да разчиташ във всяка една ситуация и време – особено отдаден е на близките си хора, но същата страст получават и тайните му занимания като член на организация, бореща се за някаква справедливост. Няма да е много дори и ако кажем, че Сам е като някакъв идеал за мъж от преди десет-двадесет години и има наистина интересна представа за света, за собствената си чест и така нататък. Идеалистическите му наклонности са плод на богата фантазия и добре подхранван с култура интелект. Може би Сам дори е по-мъдър, отколкото трябва за годините си и тук наистина може да зачекнем темата, че противоположностите се привличат, след като Дем е образец за инфантилни наклонности и лека бохемска жилка.

Положителни черти: Отговорна натура е и при нужда би се оказал достатъчно добър лидер на голяма група хора. Твърдо вярва в правото на всеки да има собствено мнение и да съществува както си иска, затова му е малко трудно да съди хората просто така. Стига, разбира се, да не става въпрос за неща, които биха се оказали полезни на цялото общество. Има голямо сърце и в него има място за много персони, макар и над всички, доволен от своят вечен трон, да се мъдри Дем.
Отрицателни черти: Липсата на разговорливост, която между впрочем се изпарява веднага щом седне пред някаква клавиатура и е логнат в блога на малката "организацийка". Тогава е доста излиятелен и приятен събеседник, но малцина се наслаждават на подобна екстра, което е голяма загуба. Може би Сам дори има някакъв писателски талант, но едва ли някога ще седне да го развива като хората.

Обича: Дем, защото няма избор а и не иска да има. Благодарение на котешкото проклятие си пада и по всякакви рибни изделия, особено ако са от консерва, но е алергичен и не си го позволява като деликатес. Обожава творчеството на Йоми, както и тайният живот, който водят, с всичките тези плакати по улиците. В същото време обаче обожава и кротките вечери, в които всичко е нормално и с Дем са като стара съпружеска двойка – телевизорът боботи енергично, жар-птицата спи сладко-сладко, изцяло облегнала се на него и за Сам няма нищо друго, освен чиста доза спокойствие.
Мрази: Котките, дъжда, всичките дарби дошли от "проклятието" и социалните и етнически разделения.

Вредни навици: Вредните храни. Бързият метаболизъм, идващ с безсмъртието и постоянната регенерация, са единственото, което в последните години го е спасявало от удвояване на сегашните му килограми. Сам обича просто да дъвче нещо мазно, да хрупа и да се чувства дебел след това и... винаги го е било адски срам. Още повече срам го хваща, когато Дамиен го сварва да похапва скришом от още по-скришните си запаси... също като някаква бременна жена.
Полезни навици: Голям спестовник е. Дем може и да обича да харчи, но Сам държи всичко да е под някакъв контрол и малкото им домакинство да бъде в изрядно състояние. Вярно, трудно може да устоява на половинката си и да се държи мъжки, за да не му позволява да купува пълни боклуци... но би трябвало да получи малка грамота за това, че всеки път се опитва.

Връзки
Преки: Дамиен, първата и последната любов на живота му, колкото и банално да звучи. Сам никога не е изпитвал по-силна привързаност към някого и не смята, че някога ще може да изпита. Напълно доволен е от спокойният съвместен живот, който водят, макар и на моменти да изпитва гузната съвест, че заради него Дем е лишен от дом и роднини но... леко егоистични пориви, го карат да не се замисля често на тази тема. Основното му съжаление е насочено към това, че не е изцяло искрен и че му трябва много време да събере смелост, за да обясни на партньора си какво представлява и с какво се занимава тайно. Някъде в този дълъг разговор планира да вметне, че няма нищо против да се грижи за Дем стига да са винаги заедно – не го интересуват прераждания, стареения и повторни раждания.
С Майра Уайт е в особено топли отношения и я смята за своя близка приятелка, едва ли не сестра. Понякога изпитва ревност, заради сходната привързаност на Дамиен към светлокоската, но и на това никога не е давал гласност. С останалите членове на Масогиля е в почти безлични отношения – знае че го мразят и се старае да не им е на пътя. Наясно е и че Кера се опитва да го отрови, че Дем се притеснява и не подозира кой е отровителя и така нататък... но какво да направи, че отровата му се услажда толкова много?
Йоми, която му е личен приятел и много скъп човек... или в случая, демон. Познава я от години и е голям фен на изкуството ѝ, на идеалите ѝ и ... така нататък, списъкът е дълъг и Сам не иска да се замисля за него особено много, защото Дем вероятно би усетил покълването на някаква ревност. Поводи за подобни неща между него и демонката няма, няма и да има и отношенията им са строго начертани в скалата между приятели и брат-сестра. Покрай нея познава доста свръхестествени същества, открояваща се пресона е Еа и дори истинският брат на Йоми – известен информационен брокер, работещ за местната мафия. В доста приятелски, макар и строго повърхностни, отношения е с Патрик Малой, с който винаги си говорят рано сутрин по време на доставката на вестници.
Косвени: Всички персони, с които е в малката им блог-центрирана организация. Странично познава разни хора, с които са работили по рисковите професии, които не изискват особено високо образование и се базират предимно на опит и физически качества.
Семейство: Разполага с майка и баща, както и по-голяма сестра – горе-долу в добри отношения са и са наясно за живота, който води в момента. Има и племенник на пет годинки, който обожава и от време на време играе ролята на детегледачка, когато майката е заета.

История: Нищо повече от това, което е вече споменато.


Допълнително
Орден:: Орденът на фосфора
Лик:: Chord Overstreet
avatar
Sam Oswald.

Вид: : Bakeneko.
Име: : Самюъл Дерек Озуалд, но се представя с простичкото Сам.
Възраст: : 27
Дарба: : Мърка, буквално. Така де, превръща се в котка.
Брой мнения : 29
Join date : 02.02.2012

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Сам Озуалд

Писане by Robbin. on Пет Фев 03, 2012 6:39 pm

Welcome <3

_________________
seven devils
all around me, Seven devils in my house!
Holy water cannot help you now see I've come to burn your kingdom down And no rivers and no lakes can put the fire out I'm gonna raise the stakes, I'm gonna smoke you out-------
avatar
Robbin.
chains and whips exite me;
chains and whips exite me;

Вид: : a pureblood necromancer.
Име: : Робин Йелена Ан Даркууд.
Възраст: : a lady never reveals her real age.
Дарба: : i rise people from the grave and rule over dark magic.
Семейство: : a sister.
Брой мнения : 658
Join date : 17.11.2011

Вижте профила на потребителя http://northford.forumn.org/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите