Добре дошли в Northford Next Generation, обновена версия на старият форум. Завръщаме се с нова история и събития развиващи се 30 години след последната ни среща. На трона седи нова династия, а старата е позорно изпратена на заточение... и нещата, както винаги, изобщо не са розови.


Логото, графиките и скинът са дело на MR.COFFEE Всички опити за кражби ще свършат наистина кърваво, защото ще ви изколя.
Страницата на Нортфорд
Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» Вашите банери
Пет Ное 08, 2013 5:09 pm by Oliviyah Rayne Norrington

» Photoshop paintings
Сря Апр 17, 2013 9:43 pm by Blindshade

»  .let the only sound be the overflow;
Нед Мар 31, 2013 1:07 pm by virginia.

» Старият мост
Нед Мар 31, 2013 10:00 am by virginia.

» Спалнята на краля.
Нед Мар 31, 2013 6:29 am by Kyle Barkley.

» Старият кралски дворец
Нед Мар 31, 2013 4:47 am by Hayden Dallas

» Някъде из горите на Трансилвания
Съб Мар 30, 2013 5:23 pm by Blindshade

» just tell me i'm beautiful.
Пет Мар 29, 2013 5:45 pm by .veronique

» Blindshade
Пон Мар 25, 2013 2:59 pm by .romanoff

Кой е онлайн?
Онлайн е 1 потребител: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 1 Гост

Нула

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 29, на Пон Мар 18, 2013 6:58 pm
Статистика
Имаме 210 регистрирани потребители
Най-новият потребител е s07

Нашите потребители са написали 9182 мнения in 712 subjects

Кланове

Go down

Кланове

Писане by Oliviyah Rayne Norrington on Пет Мар 02, 2012 8:35 pm

Имало едно време, през девет планини в десета... и така нататък, и така нататък.
Кланове. Ей това го е имало едно време, в Нортфорд. Поредните тайни общества, поредната шепа хора, които си живеели необезпокоявано през девет планини в десета до днес. Завесите са вдигнати и тайните общества вече не са толкова тайни. Ето ги и пикантните детайли за петте клана, които си съществуват от незапомнени времена, та до днешни дни.Bloodletter
Клана Блъдлетър
Представителите на този клан са известни със своята преданост към короната. За тях е без значение правилно или грешно – сляпо вярват във всичко що е кралско деяние и не подлагат решението на управляващия под съмнение. Лоялни са във всяко едно отношение, каквито и да се последиците и колкото и да са ощететени самите Блъдлетър понякога. Действително, те са страшно жертвоготовни и дори биха дали живота си за благото на кралския род, стига това да е желанието им. Цената няма значение. Откачалки, но какво да ги правиш – на тази вселена има място за всички, нали така? Слуховете са, че клана всъщност е основоположник на Наемниците, но доказателства в подкрепа на това твърдение така и не са намерени. Все пак приликите са налице – почти всеки пръкнал се в този род има силно развити физически характеристики и се специализира в поне едно бойно изкуство. Поне едно. Е, в последствие бива използван я като стражар, я като войник на фронта или… каквото дойде, но няма недоволни на този етап. Блъдлетър са повече от благодарни за положението си в обществото и не изгарят от желание да го критикуват, дори задачата им да е да се грижат за кралските обори. И това само, защото търсят вниманието и одобрението на благородниците със синя кръв, всячески. Може би даже на някаква подсъзнателна, все още неосъзната основа. Защото това да се спотайват в сенките също им допада по един особен начин, граничещ дори с маниакална депресия. Те се сливат с тълпата и остават незабележими – хоби или възложена задача, никой не може да каже. Но нищо не пречи да хвърляте едно око през рамо, докато сте на градския пазар – кой знае дали някой Блъдлетър не ви дебне от тъмнината на глухата уличка?


Pesnek
Клана Песнек
Подмазвачи е думата, която може би им приляга най-правилно. Те са били страшни нагаждачи и продължават да бъдат такива. Общо взето старата, добре позната приказка за „новите одежди на царя” се повтаря. Песнек са същества, които много умело си служат с думите и ще ти ги поднесат по такъв начин, че да ти се усладят винаги. Разбира се, думите могат да са и оръжие – зависи в чий ръце попаднат, а тези двуличници определено си знаят работата. Лицемерничат без свян и са изпълнени с толкова много фалш – погледнато отстрани са просто някакви кухи обвивки на човешко същество, чието съзнание се захранва от простото, елементарното. Клюките и интригите са напълно в техен дух и дори са някаква страст на всички в клана. Плетат интриги без да го съзнават – точно както и говорят за себе си неспирно, без да си дават сметка колко досаждат на събеседника си с нелепото си себеизтъкване. Досадни са, неприятни дори – вече схванахте картинката. Това, което не знаете всъщност е, че Песнек се забавляват и по страничен от интригантското шушукане начин. Всички от рода са просто царе на пиршествата и от край време са нещо като отговорници за тях, защото просто им е в кръвта да творят нещо пищно, което улавя погледа още при първи контакт с ретината. Кой знае, може би празноглавото им поведение е просто дантелена маска от поредния бал, която цели да заблуждава? Истина е, че клана притежава хитростта на лисица. Все пак някак е трябвало да запази статута си през изминалите векове – подмазването не е опция, защото рано или късно писва и си проси откровеното възклицание „Отрежете им главите!” В крайна сметка намеренията на Песнек ще се окажат най-голямата мистерия в цялото кралство.


Manin
Клана Манин
Всеизвестно е, че в границите на Нортфорд се срещат откачени типове, кои от кои по-чудати, но това Манин от край време е род на странни птици. Представителите му са със всестранни интереси, било то в науката или изкуството. Нявга-нявга, доста отдавна, Манин били известни със занаятчийските си умения, с които спомагали за развитието на бижутерията и изкуството. Всичко това се дължало на италианските им жилки, заради които стъклото им се подчинявало безропотно и… били страшни любители на пастата, пицата и всякакви производни кулинарни изкушения. Велики изобретатели или не, Манин все пак имали италианска кръв във вените си, която малко или много обяснявала страстта им към химикалите и по-точно смесването им в смъртоносни отрови. Дали е истина или поредната безпочвена мълва, но някои зли езици вярват, че италианците всъщност били сродени с Боржиите в накакъв по-ранен етап на историята, ако не са дори някакви изгубени и по чудо оцелели техни наследници. Каквото и да е, сега кланът им е познат с това, че снабдява кралското семейство с всичко що му е нужно. Причината? Те са благи същества, които не търпят кавгите и са особено лековерни и податливи на внушение. Накратко, дават се без бой, дори гледат всячески да го избегнат, по възможност. Те са брилянти във всяко едно друго отношение, просто защото нещо в генетичния им код си е чиста шестица от тотото. Но дори гениалността на разума им не може да повтори това творение. Да, точно така – те неведнъж са се опитали да клонират сами себе си, но явно има бъг в системата им, защото резултати до момента – никакви. Но така може би е по-добре. Все пак кой би искал из света да се скитат свободно толкова много откачалки? Лудите трябва да се подкрепят, но дори това е прекалено.


Rushmore
Клана Ръшмор
А ето и едни същества със също толкова неясни цели, колкото и Песнек. Привидно те са поредните порядъчни поданици от обществото. Граждани като всички останали. Жестоката истина – която малцина са имали шанса да узнаят – е, че всъщност Ръшмор не са особено доволни от кралския род, но все пак са лоялни към короната. Не толкова колкото Блъдлетър разбира се, но все пак членовете на този клан са примирени с фактите и не са прибягнали още до помощта вили и факли. Макар все пак да имат готовност да ти забият ножа в гърба, но това също е тайна, известна на подбрани индивиди. Това, което останалите успяват да добият като представа за Ръшмор е, че те са един благотворително настроен клан, който съвсем целенасочено помага на бедните я с някоя парична сума, я с храна и така нататък. Основната им грижа е никой да не живее в нищета и да остане по-назад от висшестоящите. Клана тъй да се каже защитава тезата, че всички са равни и никой не бива да престъпва правата си или да злоупотребява с тях. Иди и разбери какво се корени в тези им вярвания. Всъщност… Слуховете твърдят, че всъщност това била някаква тайна схема на клана, за да спечелят гласоподаватели. Или чисто и просто казано – доверието на народа. Защо, сигурно се питата и отговора донякъде е повече от ясен – Ръшмор се смятат за по-достойни кандидати да управляват кралството. Нямат някакви видни представите ли в рода си, нито благородническа кръв в жилките си, но това все пак не ги спира да мечтаят. Кога ще се строполят с шумно тупване на земята е само въпрос на време да разберем.


Leartes
Клана Леартис
Индивидите с буйна кръв във вените си, които носели бунта дълбоко в сърцето си. Мнозина ги смятат за мит – поредната история, с която да плашат непослушните деца. Мнозина ги приемат като тема-табу и реално в момента никой от скромните жители на Нортфорд няма представа, че Леартис наистина съществували навремето. Били отявлени родоотцепници, които още по-отявлено показвали своята неприязън към управляващите и кралското семейство, като цяло. Всъщност има някакви съмнения, че „революционерите”, ако не първозаселници и основатели на Нортфорд, поне са били негови управляващи в даден период от развитието му. Документи за това обаче няма в наличност, защото всички хроники от преди няколко хилядолетия били унищожени в един доста съмнителен пожар в архива на градската библиотека.
Било то от страх или просто някакъв силно развит инстинкт за самосъхранение, клана-доминант в лицето на Нортфордови, взел единодушното решение да заличи „конкуренцията” от лицето на земята. Членовете на Леартис били издирени и избити до крак, един по един до последния представител, в чийто вени тече покварената кръв. Пък бил той виновен нещо или не. Било кърваво, безпощадно и разбира се, кралското семейство си измило ръцете като предало задачата с клането на верните наемници.
Но, разбира се, за да е има някаква развръзка, която да буди интерес на сегашните жители на градчето, съществувала една дълбоко пазена тайна – не всички Леартис били покосени в онази нощ. Две невръстни деца, близнаци, били спасени от робинята на баща им по не особено известен или ясен начин. Идеята е, че към днешна дата, някъде се скитат едно момиче и едно момиче, чиято основна светлинка, която да осветлява и да ги води по пътя им, е жаждата за мъст. Око за око, зъб за зъб и кръв за кръв – вендета в най-чистата ѝ и очарователна форма.

_________________

This world is gonna burn
As long as we're going down. Baby, you should stick around.
avatar
Oliviyah Rayne Norrington

Вид: : Машина за убиване. Иначе казано, демон.
Име: : Представя се като Оливия Рейн Норингтън. Саския е действителното ѝ име.
Възраст: : Видимо на 21, но само видимо.
Дарба: : Владее пирокинеза, приема чужд облик и марионетства над всичко и всички.
Семейство: : Стан?
Брой мнения : 459
Join date : 26.12.2011


Вижте профила на потребителя http://shadowhunterslegacy.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите